top of page

Fysiotherapie

• Rug- en nekklachten

• Schouderklachten

• Herstel na operaties

Algemene fysiotherapie

Houdings- en bewegingsgerelateerde klachten zijn de meest voorkomende oorzaken van pijnklachten aan rug, nek en schouder en komen voor op alle leeftijden.

Een verrekking of overbelasting tijdens het sporten herstelt sneller door een ondersteunende behandeling van de fysiotherapeut.

Klachten door langdurig repeterend werk of voorkeurshoudingen sluipen er langzaam in en zijn lastig om zelf te signaleren. Goed onderzoek is nodig om te achterhalen welke structuren problemen geven, zodat de behandeling optimaal aansluit. 

Er kunnen zelfs klachten als gevolg van onderbelasting optreden. Bij een zwak spierkorset kan er te veel belasting op de gewrichten en banden komen. Met de fysiotherapeut kunt u bespreken wat een geschikte opbouw is om uw belastbaarheid te vergroten en uw conditie te vergroten.

Over stress gerelateerde klachten leest u meer bij Psychosomatiek.

Na een operatie doorloopt u een fase van herstel. Hierbij hoort een goede balans tussen belasting en rust. Wij hanteren protocollen voor de opbouw na schouder-, pols-, heup- of enkeloperaties. De opbouw is gericht op een goede bewegelijkheid van het gewricht en een optimale spierfunctie. Ook als u nog enige tijd na de operatie hinder ervaart, kunt u contact met mij opnemen.

bottom of page