Algemene fysiotherapie | psychosomatische fysiotherapie | neurologische aandoeningen| lid ParkinsonNet | Feldenkrais bewegingsleer
 

Mindful in beweging - groepslessen voor 

ontspanning en meer bewegingsvrijheid. 

Maandags 19.30-20.30  

Info onder "Meer over Feldenkrais - Groepslessen".

Fysiotherapie en Feldenkrais  

Praktijk Lijnbaansgracht  -  Direct een afspraak maken? Bel 06-29889118                             

Bij stress gerelateerde aandoeningen is het van belang naar de oorzaak ervan te kijken. De psychosomatisch werkende fysiotherapeut maakt gebruik van coaching, ontspanning- en ademhalingsoefeningen.

De ademhaling heeft een directe connectie met ons stresssysteem. Een te hoge ademhaling kan hyperventilatie provoceren, een diepe regelmatige ademhaling brengt rust en ontspanning. Overmatige spierspanning, maar ook piekeren kan de ademhaling belemmeren.

Onspanningsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling. Je leert immers hoe je thuis, op je werk of op een willekeurige locatie een stressreactie zelf kunt regulieren.

Hoe werken stressmechanismen? Waarom reageert je lichaam met rare signalen, zoals hartkloppingen. Hoe ga je ermee om en hoe herken je situaties die een onbewuste reactie uitlokken?  Als je niet weet wat er met je gebeurd kun je er ook niet mee leren omgaan.

De oudste en beproefdste  methode om spierspanning te verminderen.